Najava događanja u svibnju 2010. u MIC Varaždin

Mjesec svibanj nam donosi pregršt korisnih i zanimljivih događanja u Microsoftovom inovacijskom centru Varaždin.
Kako bismo izbjegli slanje više pozivnica, pripremili smo za vas kratak pregled s informacijama o svim događanjima u svibnju na jednom mjestu, a više informacija o samim događanjima možete pronaći na Microsoft Events portalu (veza: MS Events), putem kojeg se izvode i prijave za treninge i događanja.

POSEBNO IZDVAJAMO!

SOLIDQ SQL SERVER POWER DAYS
Pozivamo vas na SolidQ SQL Server Power Days – dvodnevni događaj neponovljivog database iskustva! Vodeći stručnjak, autor knjiga i T-SQL guru Itzik Ben-Gan će dati dragocjeni uvid u Query i Index Tuning, a SQL Server MVPs Dejan Sarka i Dean Vitner će pokazati the Do’s and Dont’s of Data Modeling!
Rezervirajte vrijeme u kalendaru za ovaj jedinstveni događaj, prijavite svoje sudjelovanje već danas!
SolidQ SQL Server Power Days održat će se u Microsoft Innovation Centru Varaždin, 20. – 21.05.2010. godine.
Prijave i dodatne informacije: OVDJE (Microsoft Events portal)

PREGLED TRENINGA U SVIBNJU 2010.

Service Oriented Architecture
Nova paradigma razvoja aplikacija sa servisno orijentiranom arhitekturom
(ili kako su HP i Microsoft osmislili Software+Service)
Dvojica iskusnih arhitekata rješenja, Tomislav Bronzin i Nenad Marjanović će kroz ovo predavanje dati odgovore na slijedeća pitanja: Kako danas promišljamo SOA i razvoj aplikacija? Koje mogućnosti interoperabilnosti postoje? Što Microsoft nudi na tom polju? Da li postoji dobra praksa? Što je loše?
Predavači: Tomislav Bronzin i Nenad Marjanović
Datum: 05. – 06. svibnja 2010.
Vrijeme: 09:00 – 17:00
Prijava i dodatne informacije: MS Events portal

Windows Server 2008 R2 Direct Access i BranchCache
Povezanost s tvrtkom i brzi protok informacija između udaljenih lokacija je zahtjev koji se sve češće postavlja ispred sistemskog administratora. Korištenje VPN rješenja nije uvijek moguće zbog zabrana na vatrozidima i needuciranosti korisnika. Brzi protok informacija nije uvijek moguć zbog skupih linkova i zagušenosti. Ipak, postoji rješenje za oba slučaja. U ovom jednodnevnom seminaru polaznici će se upoznati s 2 noviteta koji dolaze u R2 verziji Windows Servera 2008.
Predavač: Robert Petrunić, Algebra
Datum: 18. svibnja 2010.
Vrijeme: 09:00 – 17:00
Prijava i dodatne informacije: MS Events portal

Uvod u Project Portfolio Management koristeći Microsoft Enterprise Management
Predavanje će dati uvid kako sagledati "iz perspektive" sve projekte koje imate u organizaciji ili grupi. S takvom perspektivom, moguće je poboljšati planiranje i iskoristivost resursa te ispravno odlučiti o dodavanju novih projekata ili promjenama na postojećim projektima.
Naučite kako uspostaviti metodologiju evaluacije, odabira i prioritizacije projekata, razvijte znanja koja će vam pomoći u praćenju iskoristivosti resursa, troškova te napretka projekata kroz cijeli portfelj projekata. Alati i tehnike koje ćete proći na predavanju pomoći će vam u odabiru najboljih projekata te osigurati njihov uspjeh uspostavljajući portfelj koji je sukladan s organizacijskim strategijama i ciljevima povrata investicija.
Predavač: Ratko Mutavdžić, Microsoft Hrvatska
Datum: 19. svibnja 2010.
Vrijeme: 09 – 17:00
Prijava i dodatne informacije: MS Events portal

PR za geekove
Možete imati najbolju uslugu, vrhunski proizvod, nevjerojatne cijene i/ili idealne uvijete, no to vam u praksi ništa ne znači ako za to nitko ne zna. Da biste doprinijeli do potencijalnih kupaca i klijenata, valja iskoristiti medije svih vrsta i oblika, za što postoje određena pravila i nepisana praksa. Kao i u svakoj branši, i u onoj novinarskoj postoje određena pravila ponašanja, očekivanja i načini na koje se pristupa određenim problemima. Nije to neka velika mudrost, no mnogi često jednostavno nemaju vremena za razmišljati o tim "sporednim stvarima", bez obzira što one mogu puno značiti za vaš primarni posao.
Predavač: Domagoj Pavlešić, Web-ideja
Datum: 19. svibnja 2010.
Vrijeme: 10:00 – 17:00
Prijava i dodatne informacije: MS Events portal

Uvod u C# i objektno orijentirano programiranje (VS 2010 EE)
U vrijeme raznih modela, arhitektura, patterna, servisa i SaaS-ova počesto se zaboravlja na najosnovnije koncepte razvoja softvera, te se novi zaposlenici bacaju u vatru metodologija, kriptične dokumentacije, predugih zamornih sastanaka i projekata. Ovaj jednodnevni hands-on-lab trening se neće baviti ničim do sada navedenim, već počinjemo od početka  sa objektno orijentiranim programiranjem (OOP) u C#-u. Poznavanje osnova programiranja je dobrodošlo, a iako je trening namijenjen početnicima može poslužiti svakome za osvježavanje i/ili produbljivanje znanja.
Predavač: Dario Fruk, Viadis
Datum: 24. svibnja 2010.
Vrijeme: 09 – 17:00
Prijava i dodatne informacije: MS Events portal

Što je novo u Silverlight 4
Silvelight u četvrtoj verziji donosi velik broj novih mogućnosti koje ga čine jednom od najpoželjnijih platformi za razvoj nove generacije rješenja, bilo na webu, bilo u intranet sustavima, bilo u područjima koja su do sada bila rezervirana za desktop aplikacije.
Cilj treninga je detaljno proći kroz sve novosti u posljednjoj verziji, a posredno se dotaknuti i nekih zanimljivih koncepata koji su postojali i ranije, a s novima čine funkcionalne cjeline. Uz nešto malo teorije i praktičnog iskustva, trening će imati i zavidan broj vježbi kako biste pod vlastitim prstima isprobali kako se rješavaju konkretni problemi i izazovi.
Po završetku treninga polaznici će biti bogatiji za iskustvo izrade aplikacija u Silverlightu 4, te znati što im sve on nudi i u kojim okolnostima mogu na njega računati. Mnogi će ga, empirijski dokazano, i zavoljeti, ako već nisu.
Predavač: Domagoj Pavlešić, Web-ideja
Datum: 26. svibnja 2010.
Vrijeme: 09:00 – 17:30
Prijava i dodatne informacije: MS Events portal

SharePoint 2010 za IT profesionalce
Novi Sharepoint 2010 pomaže u povećanju produktivnosti IT profesionalaca poboljšanjem administrativnih mogućnosti i omogućavanjem dubljeg operativnog  pogleda u sustav. Ovaj dvodnevni seminar sa praktičnim ‘hands-on’ vježbama daje znanja i vještine koje su potrebne za upoznavanje, rad i administraciju sa SharePointom 2010. Kroz niz predavanja i vježbi na računalu saznat ćete sve o promjenama u arhitekturi sustava, novim funkcionalnostima koje olakšavaju rad administratorima, novim alatima za administraciju i najvažnijim novostima koje su doživjele već postojeće funkcionalnosti.
Predavač: Toni Frankola
Datum: 27.- 28. svibnja 2010.
Vrijeme: 09:00 – 17:30
Prijava i dodatne informacije: MS Events portal

Uvod u baze podataka i SQL jezik
Baze podataka se koriste gotovo u svakom informatičkom projektu. Kako dizajnirati model za pojedini problem i iz njega napraviti bazu podataka, saznajte na ovom tečaju.
Bavit ćemo se osnovama relacionog modela podataka, sintaksom i upotrebom SQL jezika. Naučit ćete kako manipulirati podacima u bazi, kako pisati upite nad bazom, kako mijenjati podatke i strukturu baze. U praktičnom dijelu ćemo koristiti alate MS SQL Servera.
Predavačice: Janja Tomšić i Renata Kovačević, Ekobit
Datum: 31. svibnja 2010.
Vrijeme: 09:00 – 17:00
Prijava i dodatne informacije: MS Events portal

MJESTO ODRŽAVANJA
Microsoft Innovation Center Varaždin
TechPark Varaždin
Zagrebačka 89
42000 Varaždin

PRIJAVE I DODATNE INFORMACIJE
Prijave za treninge izvode se putem Microsoft Events portala OVDJE

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: