VAFI – Međunarodni festival animiranih filmova

Microsoft Innovation Center Varaždin kao partner podržava međunarodni festival animiranih filmova VAFI, koji će se održati u Varaždinu od 9. – 11.4.2010., u organizaciji VANIMA.

VAFI logo Od 9.-11. travnja 2010. svi manji, a i veći klinci do 18 godina starosti zaljubljeni u animirani film, točnije izradu istih, doći će na svoje. Naime, tada se održava prvi VAFI, internacionalni festival animiranih filmova u organizaciji VANIME, studija animiranog filma iz Varaždina. Na VAFI se prijavilo 227 filmova iz 26 zemalja. Nakon selekcije, 80 filmova ušlo je u službenu konkurenciju festivala.

Ovaj festival, osim službenog natjecateljskog dijela, nudi svojim malim sudionicima i gostima mnogo toga, pa će oni tako moći izmjenjivati iskustva i sklapati prijateljstva, ali isto tako i naučiti ponešto novo. Autor partner ovogodišnjeg festivala je Borivoj Dovniković, pa će sudionici imati čast prisustvovati projekciji i izložbi njegovih uradaka u palači Herzer.

VAFI je podijeljen u tri dobne skupine, MINI (djeca do 10 godina starosti), MIDI (djeca od 11-14 godina starosti) te MAXI (mladi od 15-18 godina starosti).

Cilj ovog festivala je vratiti mlade u kina te se zbog toga VAFI održava u prostorima varaždinskog kina Gaj. S istim ciljem pobjednički filmovi će se u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom prikazivati i u kinima diljem Hrvatske pod sloganom „Daj mi kino!“.

Prisustvovanje na festivalu se ne naplaćuje. Glavni pokrovitelj VAFI-ja je grad Varaždin. Uz mnogobrojne sponzore i medijske pokrovitelje, Microsoft Innovation Center Varaždin se uključio kao partner ovog važnog događaja zajedno uz Prvu gimnazija Varaždin, Gradski muzej Varaždin, Aiesec i ostale.

Tako je MIC, između ostalog, organizirao Gaming Zonu za svu djecu – sudionike festivala, gdje će klinici imati priliku zaigrati popularne igre na Xbox 360. MIC je osigurao i Live Meeting prijenos (web streaming) svečane ceremonije zatvaranja festivala, koju će tako moći pratiti svi zainteresirani iz različitih krajeva svijeta.

Saznajte više o festivalu: http://www.vanima.hr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: