Microsoft IT Academy u MIC Varaždin: MCDST Akademija za studente FOI i VELV

Microsoft Innovation Center Varaždin je krajem listopada 2009. godine obogatio aktivnosti namijenjene akademskom sektoru uvođenjem Microsoft IT Academy programa za sve studente varaždinskih fakulteta (primarno govorimo o studentima FOI i VELV), kako bi im omogućio dodatno educiranje i stjecanje dodatnih znanja o Microsoftovim tehnologijama, te mogućnost stjecanja Microsoftovih stručnih certifikata za vrijeme studija – potpuno besplatno.

Osim pristupa širokoj lepezi on-line sadržaja u obliku eLearninga, za studente se u MICu organizira niz različitih in-classroom tečajeva, s različitim aktualnim temama, pod vodstvom predavača.

Tako se od 22. veljače do 7. ožujka u prostorima Microsoftovog inovacijskog centra u Varaždinu održala prva MCDST akademija. Za sve koji ne znaju, MCDST je akronim za Microsoft Certified Desktop Support Technician, odnosno, laički rečeno, majstora od računala za podršku korisnicima.

Tako je u dva tjedna Tomica Kaniški, MIC sistemski inženjer, između ostalog i certificirani MCDST (uz štošta drugo), podučio deset studenata VELVa i FOIa tome kako instalirati Windows operacijski sustav, konfigurirati hardver, umrežiti računala, otkloniti greške i probleme kod navedenog, pružiti podršku korisnicima te još mnogo interesantnih i korisnih stvari koje bi svaki wannabe geek trebao znati.

Kako bi pristupili za njih besplatnoj edukaciji, sve što je studentima trebalo bile su dobra volja te neko osnovno predznanje rada na računalu. Prema onome što smo čuli od predavača, oba uvjeta bila su i više nego ispunjena.

Osim edukacije, MIC je studentima pružio i mogućnost certifikacije, odnosno polaganja dvaju ispita potrebnih za stjecanje ovog certifikata.

Držimo im palčeve!

Zahvaljujemo @sminkerica_com na doprinosu ovom članku!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: