Obilježen Dan sigurnog interneta (9. veljače 2010.)

Jučerašnji dan (9. veljače) se u svijetu obilježava kao Dan sigurnog Interneta. Tako se i u nas ovaj dan obilježava kroz različite aktivnosti, manifestacije i događanja diljem Hrvatske, s ciljem informiranja o sigurnijem korištenju interneta, promoviranja odgovornog korištenja interneta, te ukazivanja na potencijalne opasnosti i izloženosti neprimjerenim sadržajima i prijetnjama koje su sve prisutnije na Internetu, osobito kad govorimo o djeci.

Microsoft je i ove godine podržao organizaciju obilježavanja Dana sigurnog Interneta centralnim događanjem održanim u prostorima Microsofta u Zagrebu. Događaj je organiziran u suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje s Pravobraniteljstvom za djecu, Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom CARNet te s Microsoftom Hrvatska u okviru programa „Suradnici u učenju“.

Cijelo događanje bilo je moguće pratiti putem Live Meeting-a u cijeloj Hrvatskoj, a govornici su se uključivali u program manifestacije s različitih lokacija (Osijek i Split) svojim predavanjima.

Saznajte više o obilježavanju Dana sigurnog Interneta: link

Kao dio aktivnosti namijenjenih podršci i promocije sigurnog korištenja interneta i računala, Microsoft Innovation Center je tijekom zimskih školskih praznika u Varaždinu, u suorganizaciji s Gradom Varaždinom i Tehnološkim parkom, otvorio svoja vrata djeci. Tako je u siječnju održan treći Kids@MIC informatički kamp za učenike varaždinskih osnovnih škola, a naglasak kampa bio je na sigurnom korištenju Interneta i internetskih servisa. Projekt Kids@MIC okupio je ukupno stotinjak varaždinskih osnovnoškolaca, a organizirano je i višesatno predavanje za roditelje o tome kako svojoj djeci omogućiti sigurne sate boravka online. Roditelji su se upoznali s najvažnijim sigurnosnim alatima koji su im i posve besplatno dostupni putem web stranica projekta kako bi uspješno zaštitili svoja računala kod kuće.

Uspješnost i kvaliteta programa Kids@MIC: Kampa informatike prepoznati su i u Međimurskoj županiji, pa je tako uz podršku grada Varaždina i Tehnološkog Parka, MIC Varaždin izveo i jedan pilot- termin kampa u čakovečkoj 1. osnovnoj školi za 20ak učenika petih razreda te škole. Saznajte više: link

Ovom prilikom zahvaljujem svim nastavnicima informatike varaždinskih osnovnih škola, te nastavnici informatike i ravnateljici 1. osnovne škole Čakovec, na podršci i pomoći pri izvođenju programa Kids@MIC.

Microsoft Innovation Center Varaždin će u suradnji s Gradom Varaždinom i Tehnološkim Parkom, a u sklopu aktivnosti namijenjenih lokalnoj zajednici, nastavnicima, roditeljima i učenicima osnovnih i srednjih škola na području sjeverozapadne Hrvatske, i dalje organizirati događanja, predavanja, radionice i seminare, kako bi poticao i promovirao sigurno i odgovorno korištenje tehnologije.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: