Nadolazeća događanja i treninzi u MIC Varaždin (veljača – ožujak)

Microsoft Innovation Center Varaždin redovito organizira specijalizirane treninge i radionice, kako bi pomogao malim i srednje velikim tvrtkama – nezavisnim proizvođačima softvera, i svim tvrtkama koje koriste informacijske tehnologije u redovnom poslovanju, u stjecanju i podizanju tehničkih i poslovnih vještina.

Edukacijski programi kreiraju se u suradnji s vodećim hrvatskim i stranim stručnjacima, gdje je MIC okupio niz hrvatskih Microsoft MVP-a (Microsoft Most Valuable Professional i vodećih hrvatskih tvrtki iz svijeta IT-a. Sadržaji su custom made, nastali na praktičnom iskustvu i znanju samih predavača, a temeljna ideja je prenošenje konkretnog iskustva iz prakse. Naglasak je na najnovijim Microsoft tehnologijama i svjetskim trendovima u IT-u.

Sadržaj se općenito dijeli na tehničke, poslovne i metodološke treninge i radionice. Tehnički treninzi su podijeljeni u nekoliko smjerova: IT PRO, Developers, Information Worker, Web, Data Base, Windows Mobile. Osim tehničkih treninga, u centru je moguće “odrađivanje” specifičnih Hands-On Labova – predefiniranih praktičnih vježbi, koje polaznici mogu odrađivati samostalno, ili uz pomoć demonstratora.

MIC Varaždin u suradnji s predavačima i njihovim tvrtkama za svaki komercijalni trening osigurava nekoliko besplatnih mjesta za startup, BizSpark, WebsiteSpark i varaždinske tvrtke (Tehnološki Park). Također, MIC je kreirao i izvodi niz besplatnih edukacijskih sadržaja namijenjenih tim tvrtkama, kao i specijalizirane (besplatne) radionice za članove lokalnih Microsoft Community User Grupa.

U nastavku vam donosimo pregled nadolazećih treninga u MIC Varaždin. Opis sadrži i link za prijavu na trening putem Microsoft Events portala, a dodatne informacije možete zatražiti u MICu putem e-maila v-markod@microsoft.com.

POPIS TRENINGA

Project Management Workshop
Predavač: Nenad Trajkovski, ESCA Savjetovanje d.o.o.
Datum: 16. – 17.02.2010.
Lokacija: Microsoft Innovation Center Varaždin, Crvena dvorana
Opis: Na workshopu će se pokazati kako se u praksi vodi projekt, na što treba paziti, koji su dokumenti obavezni, kako oni izgledaju te kako se kreiraju. Kroz trening ćemo voditi jedan mali zamišljeni projekt. Proći ćemo kroz najvažnije stvari kao što su: inicijacija projekta, planiranje projekta, izvršavanje projekta, praćenje i kontrola projekta te zatvaranje projekta.
Prijave i dodatne informacije: link 

 

Pogled na IIS 7 iz IT PRO perspektive
Predavač: Tomica Kaniški, MIC
Datum: 18.02.2010.
Lokacija: Microsoft Innovation Center Varaždin, Plava dvorana
Opis: Na ovom treningu ćemo se posebno fokusirati upravo na sistemašku stranu IIS-a i pokušat obuhvatiti sve što je potrebno za sigurno i pouzdano korištenje vlastitog IIS-a.
U toku treninga će, između ostalog, biti pokrivene instalacija i konfiguracija IIS-a, polaznici će naučiti kako zaštititi vlastiti server, kako koristiti Windows System Resource Manager, te upravljati FTP, odnosno SMTP serverom.
Prijave i ostale informacije: link

SEO radionica – optimiziranje i prilagodba web-sjedišta za web-tražilice
Predavač: Vibor Cipan, FatDUX
Datum: 19.02.2010.
Lokacija: Microsoft Innovation Center Varaždin, Crvena dvorana
Opis: Trening je namijenjen svima koji imaju veze s razvojem i dizajnom web sjedišta, a osobito ako se bave razvojem samog sadržaja za web (uključujući i copywriting). Kroz cjelodnevni trening ćete se upoznati s temeljnim načelima funkcioniranja web-tražilica te s nizom vrlo konkretnih tehnika i pristupa koje možete odmah uporabiti na svojem postojećem web-sjedištu ili na web-sjedištu kojeg tek planirate.
Bavit ćemo se načelima pravilnog oblikovanja i arhitekture web-sjedišta koja su posebno prilagođena web-tražilicama, pokazat ćemo kako koristiti niz alata za testiranje i prilagodbu web-sjedišta kao i raskrinkavanju niza SEO mitova.
Prijave i ostale informacije: link

Windows 7 praktična nastava
Predavač: Goran Medić, Algebra d.o.o.
Datum: 19.02.2010.
Lokacija: Microsoft Innovation Center Varaždin, Plava dvorana
Opis: Trening se sastoji od niza pripremljenih vježbi iz područja deploymenta, konfiguracije i administracije Windows 7 sustava. Prije svake vježbe će se prikazati demo kako bi se polaznici upoznali sa vježbom i njenim ciljem. Omjer predavanja i vježbi je 80% u korist vježbi. Vježbe i upute su na engleskom jeziku. Prije samog treninga će se demonstrirati rad sa Hyper-V i Virtual Server 2005 R2 virtualizacijskim alatima.
Prijave i ostale informacije: link

SharePoint Services V3 Developer Roadmap – Basics
Predavači: Zoran Šantek i Saša Tomičić, Ekobit d.o.o.
Datum: 22. – 24.02.2010.
Lokacija: Microsoft Innovation Center Varaždin, Plava dvorana
Opis: Cilj ovog trodnevnog treninga je da Vam pruži smjernice za razvoj poslovnih aplikacija na Windows SharePoint Services 3.0 platformi. Trening će pokriti osnovne aspekte razvoja na SharePoint-u potrebne za proširenje, prilagodbu i podršku WSS 3.0 implementacija.
Iako je trening već u nazivu vezan uz Windows SharePoint Services 3.0, sve teme aktualne su i primjenjive i za Microsoft Office SharePoint Server (MOSS) platformu.
Prijave i ostale informacije: link

SQL Server for Application Developers
Predavač: Dean Vitner, SPIN
Datum: 25. – 26.02.2010.
Lokacija: Microsoft Innovation Center Varaždin, Plava dvorana
Opis: Ovaj trening namijenjen je prije svega developerima koji žele produbiti svoje poznavanje SQL Servera kao platforme i time žele biti još bolji u svom radu. Nije namijenjen ni početnicima ni managerima, određeno predznanje i iskustvo u korištenju je preduvjet za uspješno praćenje treninga. Većina tema će biti obrađena vrlo detaljno, ali u svemu tome ćemo biti ipak i vrlo praktični i uvijek ukazati na to kako se naučeno može primijeniti u svakodnevnom radu. Posebnu pozornost obratit ćemo na neke manje poznate stvari, te usput stalno ukazivati na neke tipične greške na koje nailazimo u praksi i na načina kako ih izbjeći.
Prijave i ostale informacije: link

Uvod u baze podataka i SQL jezik
Predavači: Janja Tomšić i Renata Kovačević, Ekobit
Datum: 08.03.2010.
Lokacija: Microsoft Innovation Center Varaždin, Plava dvorana
Opis: Baze podataka se koriste gotovo u svakom informatičkom projektu. Kako dizajnirati model za pojedini problem i iz njega napraviti bazu podataka, saznajte na ovom tečaju.
Bavit ćemo se osnovama relacionog modela podataka, sintaksom i upotrebom SQL jezika. Naučit ćete kako manipulirati podacima u bazi, kako pisati upite nad bazom, kako mijenjati podatke i strukturu baze. U praktičnom dijelu ćemo koristiti alate MS SQL Servera.
Trening je namijenjen početnicima i programerima koji se u svom radu dosad nisu bavili upravljanjem podacima u relacionim bazama. Bavit ćemo se osnovama SQL-a, cilj je tečaja osposobiti polaznike za rad sa SQL-om.
Prijave i ostale informacije: link

SharePoint Services V3 Developer Roadmap Advanced
Predavači: Zoran Šantek i Saša Tomičić, Ekobit
Datum: 15. – 16.03.2010.
Lokacija: Microsoft Innovation Center Varaždin, Plava dvorana
Opis: Cilj ovog dvodnevnog treninga je da Vam pruži smjernice za razvoj poslovnih aplikacija na Windows SharePoint Services 3.0 platformi. Trening je nastavak SharePoint Services v3 Developer Roadmap – Basic treninga, no istovremeno je i zasebna cjelina namijenjena osobama koje već posjeduju neko znanje o razvoju na SharePoint platformi.
Sadržaj treninga će pokriti napredne aspekte razvoja na SharePoint-u potrebne za proširenje, prilagodbu i podršku WSS 3.0 implementacija.
Iako je trening već u nazivu vezan uz Windows SharePoint Services 3.0, sve teme aktualne su i primjenjive i za Microsoft Office SharePoint Server (MOSS) platformu.
Prijave i ostale informacije: link

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: