Microsoft Innovation Academy u MIC Varaždin

Sredinom rujna 2009. godine, nekoliko tjedana nakon globalnog pokretanja Instituta na svjetskoj razini, u Hrvatskoj (u Varaždinu) je pokrenut ogranak Međunarodnog instituta za softversku ekonomiju, inovacije i poduzetništvo (eng. International Institute for Software Economics, Innovation and Entrepreneurship – IISEIE), kao treći službeni launch instituta i prvi lokalni chapter u svijetu. IISEIE i Microsoftov inovacijski centar Varaždin su okupili niz lokalnih partnera, koji su se uključili u aktivnosti Instituta sa zajedničkim ciljem. U suradnju su se tako uključili Tehnološki Park Varaždin, Fakultet organizacije i informatike, Veleučilište u Varaždinu kao i Grada Varaždin s podrškom ovom projektu i inicijativi, s kojima je potpisano pismo razumijevanja za suradnju na ostvarivanju zajedničkih ciljeva i osiguravanju globalnog rasta gospodarstva temeljenog na softverskoj industriji. (više o osnutku Instituta u Varaždinu: Microsoft Press Centar).

Microsoft Innovation Center Varaždin započinje s izvođenjem programa Microsoft Innovation Academy, namijenjenog BizSpark tvrtkama, a koji je nastao kao plod suradnje Microsofta i Međunarodnog instituta za softversku ekonomiju, inovacije i gospodarstvo (IISEIE).

Innovation Academy je slijedeći korak za tvrtke nakon ulaska u Microsoft BizSpark program, kreiran da pruža podršku BizSpark tvrtkama u specifičnim vještinama potrebnim za uspješno vođenje poslovanja.

Program novim softverskim tvrtkama i poduzetnicima omogućava odgovarajuću i suvremenu edukaciju o vođenju poslovanja softverskih tvrtki. Jedan od primarnih ciljeva programa jest popuniti praznine u poslovnim vještinama koje su nužne za osiguravanje poslovnog uspjeha tih tvrtki. Hrvatska je jedna od dvadeset zemalja u svijetu gdje su Institut i Microsoft osigurali izvođenja programa za mlade tvrtke koje tek kreću s poslovanjem i postojeće partnere programa BizSpark, te je službeno prva zemlja u svijetu gdje je program pokrenut.

Pregled Microsoft Innovation Academy programa:
· program je namijenjen Microsoft BizSpark startup-ima i Network Partnerima
· program se sastoji od On-line i Off-line sadržaja
· program će biti lokaliziran, s fokusom na razvoj i integraciju lokalnih poslovnih primjera u nastavni sadržaj
· IISEIE pruža podršku za poticanje dugoročnog izvođenja i razvoja sadržaja u suradnji sa zajednicom članova instituta

Izvođenje Microsoft Innovation Academy programa podijeljeno je u nekoliko cjelina:
– On-line sadržaji
– Off-line instructor lead sadržaji u MIC Varaždin
– Tehnički treninzi koje MIC osigurava za sudionike programa

Microsoft Innovation Academy u Hrvatskoj je počela 5.11.2009., kada se održao dvodnevni Software Business Management Course, pod vodstvom Malcolma Frasera, direktora IISEIE Instituta.

U prvo izvođenje Innovation Academy programa uključilo se desetak BizSpark tvrtki, i nekoliko predstavnika BizSpark Network Partner institucija, odnosno predstavnika partnera lokalnog chaptera IISEIE.

Uskoro ćemo podijeliti s vama više informacija o Microsoft Innovation Academy programu.

2 Responses to Microsoft Innovation Academy u MIC Varaždin

  1. […] godine u suradnji s Međunarodnim institutom za softversku ekonomiju, inovacije i poduzetništvo (IISEIE) okupio lokalne partnere i u Varaždinu osnovao prvi lokalni ogranak Instituta u […]

  2. […] godine u suradnji s Međunarodnim institutom za softversku ekonomiju, inovacije i poduzetništvo (IISEIE) okupio lokalne partnere i u Varaždinu osnovao prvi lokalni ogranak Instituta u svijetu – jedna […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: