A što nakon “Hello World”?! Zašto MIC blog?

Jel’ to standardni post za započinjanje bloga?! Da li svi bloggeri na taj način (dramatičnim ulaskom) zakoračaju u svijet bloga i nadaju se ogromnoj čitanosti već u prvih 5 minuta postojanja bloga?!

Blog je danas uistinu rašireni oblik komunikacije – u većini slučajeva jednosmjerne, ali i izvrstan način promocije, oglašavanja, iznošenja misli, ideja i koječega… Što je zapravo blog, i čemu to u stvarnosti služi – mislim da bi se o tome moglo raspravljati stoljećima, jer svatko ima svoju percepciju bloga, kako oni koji ih pišu, tako i oni koji ih čitaju, a mišljenje o blogu imaju čak i oni koji ga ne pišu, niti ga čitaju. Dakle, nema smisla započinjati detaljnu raspravu o blogu! Slažem se i prihvaćam to da svatko ima pravo na svoje tumačenje bloga kao alata ili načina izražavanja.

Ideja ovog bloga jest podijeliti informacije sa svima zainteresiranima o Microsoft Innovation Center (u nastavku MIC) programu općenito, o programima i aktivnostima Microsoftovog inovacijskog centra u Varaždinu, te podijeliti informacije o svim onim područjima koja ulaze u domenu MIC-a i kojima se MIC bavi, te na kojima se temelji ideja MIC-a: inovacije, poduzetništvo, intelektualno vlasništvo, startup, novi proizvodi, rješenja i usluge, te ekonomski rast temeljen na softverskoj industriji. Zapravo, cilj mi je približiti ideju MIC-a širokoj publici i svima onima koji znaju vrlo malo o MIC-u, a htjeli bi znati više. Dakle, podizanje opće svijesti o MIC-u.

Tko zna?! Možda MIC može pomoći baš Vama i Vašoj tvrtki a da niste to ni znali… A, ni mi…

Moje ime je Marko Drenovački i direktor sam Microsoftovog inovacijskog centra u Varaždinu. Oduvijek sam želio biti kolumnist, i ovo je vjerojatno najbliže što ću se približiti ostvarenju te želje, no ukoliko će informacije iznesene na ovom blogu ma i jednoj osobi biti od koristi, smatrat ću ovu misiju ispunjenom (iako se nadam daleko većem utjecaju ;-)).

Naravno, informacije, mišljenja, ideje, teorije i sve ostalo što ću iznositi na ovom blogu predstavljaju moje osobno mišljenje i stavove, a ne stavove tvrtke u kojoj radim.

Budući da MIC program u Hrvatskoj egzistira već pune 4 godine, teško će biti obuhvatiti i nadoknaditi sve te silne informacije kroz postove, pa ću pokušat kroz seriju „Općenito o MIC“ dati sažeti pregled i stvoriti sliku kod čitatelja o samom MIC programu u Hrvata u razdoblju tih četiri godine (iako stvarno nije lako sažeti sve te informacije – osobito meni, koji sam navikao na krležijanski pristup opisivanju, i koji sam emotivno vezan uz svaki event koji se održao i uz svaki dan proveden u MIC zajednici).
U redovnim rubrikama/kategorijama/postovima ću se fokusirati na recentnije teme, aktualnosti, najave, budućnost i sve što je na bilo koji način vezano uz MIC.

Nakon „Hello World“, eru MIC bloga bih svakako želio započeti/nastaviti jednim toplim pozdravom za sve dosadašnje korisnike, sudionike, pojedince, tvrtke, studente (bivše, sadašnje i buduće), Microsoft Student Partnere, prijatelje, poznanike, predavače, MVP-e i sve koje je MIC na bilo koji način dotakao. Također, pozdravljam i Varaždin i varaždince koji su nam već pune 4 godine ugodan domaćin. Naravno, pozdravljam i sve vas s kojima ćemo tek započeti suradnju.

Budite slobodni kontaktirati me, komentirati postove, postavljati pitanja, pronaći MIC i mene na Facebook-u, LinkedIn-u itd. Još jedino nisam ušao u svijet mikroblogiranja, ali kako je čak i sms prekratka forma komunikacije za mene, tvitanje će vjerojatno još neko vrijeme pričekati…

Pozdrav svima! Dobro došli na MIC blog!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: